Blue Flower                                     Logo_wapen_lierop.jpg                                                                                                                                                                                                                 

 Welkom bij Het gilde van Sint Antonius Abt uit Lierop

In 2014 onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Traditiegetrouw begonnen we onze teerdag met een Heilige Mis. Tijdens de dienst werd voorgegaan door pastoor Stijaert die eenieder opriep om met een open blik zijn naaste te gemoed te treden.

Na de dienst begaven we ons – in gezelschap van pastoor Steijaert - naar ’t Jagershuis voor de jaarvergadering. Tijdens de jaarvergadering werd Ronny Thijs in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor het gilde. Ronny is al sinds mensenheugenis dekenschatbewaarder. Tijdens de jaarvergadering was Ronny aftredend en herkiesbaar als lid van de overheid. Hij werd unaniem herkozen.

t_Zonnetje_2024.jpg

Tijdens de jaarvergadering werd Marinus van Horik gehuldigd vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap. Marinus was in de naoorlogse jaren actief als tamboer en hij leidde menig tamboer op. Toen hij trouwde en in Beek en Donk ging wonen, nam hij het initiatief tot de heroprichting van het Sint Antoniusgilde aldaar. Hij haalde bij het gemeentehuis de eeuwenoude gildetrom van het Antoniusgilde op en deed in zijn eentje als tamboer mee in de carnavalsoptocht.

Jubileum_Marinus.jpg

’s Avonds was er de teeravond. De avond begon met een heerlijk koud en warm buffet zoals alleen Nel dat maken kan. Toen de honger was gestild, kon de feestavond beginnen. Tijdens de feestavond werden 4 jubilarissen gehuldigd: Wout van Seggelen, René Maas, Ad van der Sluis en Lambert van den Boogaard, allen 25 jaar lid. Voor komend jaar lijkt het bier tijdens het koningschieten al geregeld: brouwer Maas, kan het bier koelen bij spruitjesboer Van den Boogaard,  waarna chauffeur Van der Sluis het vervoer naar het schietterrein voor zijn rekening neemt. Goed bezig, zou ik zeggen.

Jubilarissen_2024.jpg

Sinds jaar en dag houden wij onze teeravonden bij Café-Zaal Van Oosterhout, maar deze keer was dat helaas voor het laatst. Reden om Nel, Wim en Janske in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun jaren lange gastvrijheid.

En de teeravond zou niet af zijn zonder de jaarlijkse quiz. Zeven teams streden dit jaar om de eeuwige roem. Na een zinderende strijd gingen de Mondriaans (Ine, Lia, Loe, Lambert en Frans) er met de prachtige prijzen vandoor.

We kunnen terugkijken op een mooi gildejaar, een goede jaarvergadering en een fantastische teeravond!